Activiteiten en meedoen

Tips voor leuke activiteiten

U wilt graag leuke activiteiten ondernemen. Maar welke activiteiten zijn er? Hieronder treft u een lijstje met mogelijkheden.

Bij u in de buurt

Elk dorp, buurt of stad heeft weer zijn eigen centra, organisaties en instellingen die activiteiten organiseren. Dit heet ook wel sociaal cultureel werk.

Er zijn vaak aankondigingen te vinden in uw huis-aan-huisblad of de wijkkrant, op briefjes in de supermarkt of op prikborden in de wijkcentra. U kunt ook informeren bij de bibliotheek, de ouderensoos in de buurt of bij Welzijn Kampen.

Sport en bewegen

Op een sportvereniging of bij een sportschool kunt u twee vliegen in een klap slaan. U leert nieuwe mensen kennen en u doet aan bewegen. Houdt u van hardlopen? Dan kunt u eens rondvragen naar loopgroepjes. U kunt ook gaan bewegen door een cursus of lessen te gaan volgen. Zoals bijvoorbeeld yoga, een vechtsport, schaatsen of skeeleren.

Wilt u meer weten over het sportaanbod in de gemeente, kijk dan eens bij Beweegtips. U vindt er een overzicht van sportverenigingen en sportieve activiteiten, ook voor senioren. Bij Sport met een beperking vindt u meer informatie over aangepast sporten.

Een nieuwe hobby

Misschien kunt u een nieuwe hobby vinden door bij een club of een vereniging te gaan. Heeft u wel eens gedacht aan: toneel spelen, darten, meehelpen in de buurtmoestuin, salsadansen, schaken of een hobbyclub?

U kunt ook iets gaan doen met muziek, bijvoorbeeld een instrument leren spelen, zingen in een koor of lid worden bij een muziekvereniging. Kijkt u ook eens voor de mogelijkheden op de website van Quintus Kampen.

Cursussen volgen

Er zijn in de gemeente instellingen te vinden die cursussen organiseren op allerlei gebieden: computeren, kleding maken, fotografie, natuur, spiritualiteit, schilderen, filosofie.

Dit geeft u de mogelijkheid om iets leuks te leren, terwijl u ook nog nieuwe mensen leert kennen.

Zelf een activiteit organiseren

U kunt zelf op zoek gaan naar mensen die het leuk vinden om eens iets samen te doen: naar de film, wandelen, fietsen, kaarten, bridgen, vissen.

U kunt bijvoorbeeld een advertentie ophangen in de supermarkt of op het prikbord in het wijkcentrum.

Als vrijwilliger aan de slag

Wilt u zelf ook uw steentje bijdragen? Dan kunt u misschien iets doen voor de buurtvereniging, de speeltuinvereniging, de buurttuin, de sportclub, de vrouwenorganisatie of voor het ouderencentrum.

Als vrijwilliger kunt u nuttig werk doen en u krijgt ongetwijfeld veel nieuwe contacten.

Zie ook