Gezond blijven

Sport met een beperking

Heeft u een beperking, maar wilt u toch graag sporten? Dan is er veel mogelijk, natuurlijk afhankelijk van uw situatie. Er zijn speciale sporten en sportverenigingen voor mensen met een lichamelijke beperking, bijvoorbeeld blindenvoetbal of rolstoelrugby. Ook zijn er speciale sporten voor mensen met een verstandelijke beperking, bijvoorbeeld Bocce.

Voor sporten met een beperking kunt u terecht bij sportverenigingen en sportaccommodaties. Zij bieden vaak sporttraining of andere sportieve activiteiten aan. Wilt u een keer een sport proberen? Kijkt u eens op gehandicaptensport.nl en ontdek welke mogelijkheden er voor u zijn.

Iedereen Actief

‘Iedereen Actief!’ is de naam van het programma dat aangepast sporten onder de aandacht brengt in Overijssel. Onder het motto ‘Ontdek en doe mee!’ legt Iedereen Actief duurzame verbindingen tussen aanbieders (professionals en vrijwilligers) en gebruikers (sporters en organisaties). Ga voor meer informatie naar www.iedereenactief.nl.

Regiocoach Aangepast Sporten

De regiocoach Aangepast Sporten helpt u graag. In de gemeente Kampen is dit Loes Boetes. Zij adviseert sporters over de mogelijkheden die er zijn en ondersteunt sportaanbieders bij het verbeteren en onder de aandacht brengen van hun aanbod. Daarnaast biedt zij scholing aan trainers, coaches en vrijwilligers.

Doet u ook mee? Neem contact op met Loes en ontdek wat ze voor u kan doen. Belt u naar 038-4236686 of stuurt u een mail naar aangepastsporten@sportservicezwolle.nl.

Sportwijzer Overijssel

De Iedereen Actief Sportwijzer Overijssel is een digitale database, waarin het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening in Overijssel is te vinden.

De sportwijzer is bedoeld voor (potentiële) sporters, doorverwijzers (zoals gemeenten, sportservicepunten, leefstijladviseurs en fysiotherapeuten) en andere geïnteresseerden. Ga voor meer informatie naar www.sportwijzeroverijssel.nl.

Sportrolstoel

Heeft u een sportrolstoel nodig? Lees dan verder op de pagina over rolstoelen.