Gezond blijven

Heb ik een gezond gewicht?

Bereken uw BMI

U kunt zelf berekenen of u een gezond gewicht heeft door uw BMI (body mass index) te bepalen. Dat kunt u doen op de website van het Voedingscentrum.

Meet uw middelomtrek

Naast de BMI kunt u ook kijken naar de omtrek van uw middel (taille).

  • Plaats een meetlint rond uw middel, tussen de onderkant van de onderste rib en de bovenkant van de heup.
  • Adem uit en lees uw middelomtrek af.

Vrouwen met een omtrek onder de 80 cm hebben geen overgewicht. Voor mannen geldt een omtrek van maximaal 94 cm. Zit u erboven, dan heeft u te veel buikvet. Dat is nadelig voor uw gezondheid.

Jongeren op Gezond Gewicht in Kampen

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) is een landelijke beweging waar de gemeente Kampen aan deelneemt. JOGG zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.

Het is een lokale aanpak, waarbij niet alleen ouders en gezondheidsprofessionals zich inzetten voor een gezonde leefstijl van kinderen, maar bijvoorbeeld ook winkeliers, bedrijven, scholen en de gemeente zelf. Wilt u meer weten of een bijdrage leveren? Kijkt u voor meer informatie op de website van JOGG.

Als u op de hoogte wilt blijven van de lokale activiteiten van JOGG, kunt u hen volgen op Twitter of Facebook. Een overzicht van de thema's waarmee JOGG in de gemeente Kampen werkt, vindt u op de website van Heel Kampen Beweegt. Ook kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief van Sportservice Kampen.

Organisaties