Toegankelijkheid

Websites van (semi-)overheidsorganisaties moeten toegankelijk zijn voor iedereen. Dus ook voor mensen met een beperking.

De overheid heeft hier eisen over vastgesteld. In die eisen staat bijvoorbeeld dat mensen die de muis niet kunnen gebruiken, toch een formulier moeten kunnen invullen. Of dat blinden en slechtzienden geen informatie mogen mislopen vanwege hun beperking. Meer uitleg over de eisen vindt u op Digitoegankelijk.nl.

Elkander en de gemeente Kampen willen KamperKompas zo snel mogelijk volledig toegankelijk maken.

Het toegankelijkheidslabel van www.kamperkompas.nl. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.

Uitzonderingen

Op deze website staat ook materiaal (content) dat niet aan de toegankelijkheidseisen hoeft te voldoen. Toch werken we eraan om dit ook toegankelijk te maken. Het gaat dan om:

Content van derden

Informatie die wij niet zelf hebben toegevoegd en niet zelf beheren, zoals de gegevens van organisaties uit de sociale kaart. Waar mogelijk wijst Elkander de beheerder op deze ontoegankelijke informatie, met het verzoek om deze informatie toegankelijk te maken. Zo nodig geeft Elkander ook uitleg over hoe dat moet.

Kaartweergave van organisaties

Op KamperKompas worden de organisaties uit de sociale kaart getoond op een kaart. Deze kaart is niet volledig toegankelijk. Wel maken we deze zo toegankelijk mogelijk en zorgen we ervoor dat de informatie ook anders te bekijken is, bijvoorbeeld via de weergave van organisaties in een lijst.

Pdf-bestanden

Mogelijk zijn niet alle pdf-bestanden die op KamperKompas zijn geplaatst, volledig toegankelijk. Het gaat dan om bestanden van vóór september 2018.

De redacteuren van deze website zorgen ervoor dat alle nieuwe pdf’s die zij plaatsen, voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Oudere, ontoegankelijke pdf's zullen wij vervangen door toegankelijke informatie, zodra deze beschikbaar is.

Filmpjes in de opvoedteksten

In sommige teksten van Opvoedinformatie Nederland zijn informatieve filmpjes opgenomen. Deze filmpjes zijn nog niet volledig toegankelijk, omdat ze niet altijd ondertiteld zijn, geen audiobeschrijving hebben en geen transcript hebben. Opvoedinformatie Nederland werkt aan het volledig toegankelijk maken van deze filmpjes. Omdat de filmpjes vóór 23 september 2020 op de website zijn geplaatst, vallen ze onder de lijst van uitzonderingen.

Toegankelijkheidsverklaring

De volledige stand van zaken kunt u nalezen in de uitgebreide toegankelijkheidsverklaring.

Problemen met de toegankelijkheid van deze website?

Loopt u tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Neem dan contact op via info@kampen.nl.

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Binnen 5 werkdagen krijgt u een ontvangstbevestiging.
  • We informeren u over de voortgang en de uitkomst.
  • Binnen 3 weken is uw verzoek afgehandeld.

Handhavingsprocedure

Bent u niet tevreden met de manier waarop uw klacht is behandeld? Of hebben we niet op tijd gereageerd? Dan kunt u contact opnemen met de Overijsselse Ombudsman.

Vergelijk hulpaanbod