Opvoeding en gezin

Zwanger

De test is positief, u bent in verwachting! Aan de ene kant is uw zwangerschap een heerlijke periode, waarin u zich voorbereidt op de komst van uw baby. Aan de andere kant komt er in deze tijd heel veel op u af, en dat geldt zeker ook voor uw partner. Er borrelen vast allerlei vragen in uw op.

Voorbereiden op het ouderschap

Zowel voor u als uw partner als toekomstige ouders is het wennen en aanpassen. U zult in deze periode van alles moeten regelen en klaarmaken voordat uw kindje komt. Zo moet u zich voorbereiden op de bevalling en allerlei spullen aanschaffen voor de baby.

Vragen over zwangerschap

Zeker als u voor de eerste keer zwanger bent, kunt u zich best ook af en toe onzeker voelen. Hoe weet u of het goed gaat met de baby in uw buik? Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij zwanger zijn en bevallen? Wat mag u nu wel eten en wat niet? Wat vindt uw partner ervan? Hoe moet het met uw werk? Hebt u straks wel genoeg geld?

Gelukkig staat u er niet alleen voor en kunt u met vragen over uw zwangerschap altijd terecht bij uw verloskundige of gynaecoloog. Daarnaast vindt u op deze site antwoorden op heel veel vragen.

Onbedoeld zwanger

Als uw zwangerschap niet echt helemaal de bedoeling was, vindt u op deze website informatie die u nodig hebt om de juiste beslissing te nemen. Blijft u vragen houden? Neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin bij u in de buurt.

 

Goedgekeurde informatie!

KeurmerkStichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Bron: Zwanger